Vlak voor de kerst plaatste ik via de sociale media een oproep, waarbij iedereen een wens voor 2018 kon delen. Hieronder vind je de berichtjes met wensen die ik ontving. Ik kreeg prachtige wensen (en een waarschuwing)! Sommige wensen gingen vooral over gezondheid, andere meer over familiezaken of over ideële zaken en weer andere wensen waren gericht op werk en/of  financiën.

“Ik wens voor Nieuw Leven Maastricht een eigen pand waar we een Dreamcenter kunnen verwezenlijken voor onze prachtige stad en de Euregio.” – Bert de Hoop

“Ik wens voor 2018 een jaar vol liefde, respect en verdraagzaamheid. Laten we met ons allen de wereld proberen een beetje beter te maken. Ik denk dat dat kan op basis van die drie uitgangspunten.” – Angelique Kalverda

“Ik wens dat me kan zien en luisteren naar wat werkelijk is, waardoor er wordt geïnspireerd en het overtuigen kan worden losgelaten. Waardoor begrijpen het doel wordt en liefdevolle verbindingen een logisch gevolg zijn. – Ronald Heidanus

“Ik wens je betekenisvolle interacties en wederzijds begrip gevoed door liefde en empathie.” – Frans Droog

“Mijn wens is dat mijn dierbaren gezond 2018 door mogen gaan. Afgelopen jaar is er op dat gebied erg veel gebeurd met behoorlijke impact.” – Ria

“Ik wens dat ik weer zin in het leven krijg. En met mij, iedereen die niet meer wil.” – De TV Tante

“Ik wens meer gezondheid voor mijn kinderen (met name m’n zoontje heeft al veel te verduren gehad) en meer rust voor mezelf. Heel egoïstisch maar vind dat dit best een keer mag.” – Nicole

“Laten we in 2018 nou eens wat vaker die onverwachte verbindingen maken en gewoon daarmee mensen helpen, nieuwe kansen creëren, zonder dat daar meteen grote winst voor wie of wat dan ook tegenover staat. Simpel weg ogen open, verder kijken, wees creatief, heb lef en combineer! Zo benieuwd wat dat gaat brengen.” – Daphne Evers

Ik geloof dat in iedereen een HELD (op sokken 😉) schuilt. Dus: trek de stoute schoenen aan en ga voor een LEVEN VOL WAARDE. Ik loop graag een stukje met je mee.” Anke George

“Ik hoop dat ik in 2018 een goede keuze zal maken in zake de toekomst van mijn bedrijf Instituut Cosmetique Pura en uiteraard dat dit verder gaat uitgroeien tot een gezond bedrijf waar ik (goed) van kan leven. Zodat we eindelijk eens niet meer alle dubbeltjes om hoeven draaien.” – Monique Montulet

“Ik wens dat mensen, die in 2018 op vakantie willen naar Frankrijk, massaal mijn bedrijf France Partout weten te vinden, zodat ze eindelijk die ene supervakantie beleven!” – Iris den Ridder

” Mijn wens is  dat Gods plan mag gebeuren en er veel mensen tot geloof zullen komen.” Anita Beenen

Mijn wens is dat mensen elkaar in hun waarde laten. Dat respect weer een volkomen normaal iets zal zijn. En dat mensen eens niet meer zulke hoge eisen aan een ander, aan zichzelf en aan het leven stellen. Het mag allemaal wat minder, het mag allemaal wat rustiger. Des te meer tijd hebben we voor elkaar. Om elkaar lief te hebben, om samen te genieten, om elkaar te helpen. Zalig nieuwjaar! – Vivianne Rijnders

365 Dagen:
Gezondheid
Geluk
Wijsheid
Kracht
Creativiteit
Empathie
Verdraagzaamheid
Zon
2018:
Het wordt vast een mooi jaar.
Pascal Cuijpers

De waarschuwing kwam van een volger op Twitter: Walling de Jong. Hij schreef: “Fiets ook veilig in 2018.” En gelijk heeft-ie. Zelf schrik ik ervan hoe vaak ik fietsers pas op het laatste moment zie, dus ik snap zijn zorg. Zorg voor goede verlichting, want als automobilist zie ik je anders echt niet (of past heel laat)! Laten we in 2018 zo veilig mogelijk zijn!

Wat jouw wens ook is, mijn wens is dat al jouw wensen mogen uitkomen!

Ingeborg.