Na het lezen van ‘Meer inzicht en overzicht met mindmappen’ van Hans Buskes realiseerde ik me, dat mindmaps echt heel bruikbaar, handig en ook leuk zijn. Via Twitter zag ik een mindmap van Peter te Riele langskomen. Hij heeft een mindmap gemaakt om zich voor te stellen aan een nieuwe klas leerlingen en daarbij ook meteen laten zien, hoe mindmappen werkt. Kijk, en dat inspireerde me om het ook eens te proberen!

Op de site van Onderwijs Maak Je Samen vind je een reader met hands-on inspiratie en tips om mindmappen direct toe te kunnen passen. Yorick Saeijs, die de reader heeft gemaakt, legt  in een filmpje van een paar minuten de essentie van een mindmap uit.

Met behulp van iMindmap heb ik voor het eerst een mindmap met behulp van mijn computer gemaakt. Het was even wennen zonder papier, pennen en stiften, maar ik ben wel blij met het resultaat. Klik op de bovenstaande mindmap voor een uitvergroot beeld.

En nu is het jouw beurt!Laat jij me ook eens een mindmap over jezelf zien?